MIJN AANPAK

Fasen van aankoopbegeleiding

Voordat ik iets voor je kan betekenen als aankoopmakelaar zullen we eerst een kennismakingsgesprek hebben. Zo kun je snel bepalen of ik de juiste persoon ben voor de opdracht. De aankoop van een huis kan een zeer intensief traject zijn dus het moet ook “goed” voelen met de persoon die jouw belangen als koper behartigt!

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we alle mogelijkheden en verwachtingen ten aanzien van de eventuele aankoopopdracht en hoe ik je hierbij zo goed mogelijk kan begeleiden. Als duidelijk is wat we van elkaar mogen verwachten en het gevoel is goed dan ga ik de aankoopbegeleiding voor je doen.

“Het gevoel is goed, ik ga de aankoopbegeleiding van je huis doen!”

Een woning zoeken

Heb je nog geen woning op ’t oog en wil je mijn hulp om een geschikte woning te zoeken? In dat geval stel ik eerst een uitgebreid zoekprofiel voor je op en ga ik er alles aan doen om zo snel mogelijk een woning te vinden die aan je verwachtingen voldoet.

Er is een geschikte woning

Heb je zelf al een woning gevonden en wil je deze voor de eerste keer gaan bezichtigen? Dan kunnen we een bezichtigingsafspraak met de verkopende makelaar maken om samen te gaan kijken. Voordat we de woning gaan bezichtigen maken we samen een checklist met zaken die voor jou belangrijk zijn.

Woning bezichtigen

Tijdens de bezichtiging zal ik als aankoopmakelaar in het bijzonder goed letten op de staat waarin de woning verkeert en of er noodzakelijke investeringen gedaan moeten worden om er straks te kunnen gaan wonen. Bijvoorbeeld als er sprake is van “lekke” ramen of sporen van lekkage in vloeren of plafonds. Bij hele oude huizen kan het noodzakelijk zijn om de oude waterleidingen en/of de electra te laten vervangen. Bij twijfel over de staat van constructies zoals dak, vloer of dragende muren zal ik een bouwkundige keuring adviseren.

Gedurende de bezichtiging probeer ik ook te bedenken op welke wijze je eventueel meerwaarde zou kunnen creëren op de woning. Denk aan een andere indeling van kamers of zolderverdieping of het plaatsen van een aanbouw of uitbouw

Deze woning moet het worden!

We hebben de woning bezichtigd en je wil hem hebben! Nu kan ik alle voor het aankoopadvies benodigde informatie gaan verzamelen. Bij de verkopende partij vraag ik alle ter zake doende stukken op zoals de koopakte, het eigendomsbewijs en de kadastrale gegevens. Is er sprake van een appartementsrecht, dan vraag ik ook de splitsingsakte en de stukken van de Vereniging van Eigenaren (VvE) op.

Zodra ik over alle benodigde stukken beschik zal ik ze goed bestuderen zodat ik een goed onderbouwd aankoopadvies kan geven.

“Ik wil deze woning hebben!”

We gaan onderhandelen

Je wil deze woning ècht hebben dus moeten we proberen dat we de woning ook daadwerkelijk krijgen!  Samen spreken we een aankoopstrategie af en zal ik adviseren wat je openingsbod moet zijn om de onderhandeling te starten.

Gaat het om een inschrijving, dan bespreken we het eindbod en welke voorbehouden en condities we hieraan verbinden.

Vervolgens gaan we met de verkopende partij onderhandelen over de prijs, voorwaarden, oplevertermijn en eventuele andere zaken. Ik houd je voortdurend op de hoogte en doe er alles aan om de woning tegen een zo gunstig mogelijke prijs en condities aan te kopen. Lukt dit, dan mogen wij als kopende partij de notaris kiezen, want je gaat de koopakte tekenen!

“Koopakte tekenen”

De koopakte tekenen

De koopakte wordt bij de verkopende makelaar óf de notaris getekend. Ik help je met het selecteren van een notaris en zorg dat deze alle gewenste informatie ontvangt. Voordat je de koopakte tekent, neem ik deze samen met je door en tijdens het tekenen zit ik desgewenst naast je om je te ondersteunen tijdens dit spannende moment.

“Hebbes! Nu de rest!”

De financiering

Heb je het verkrijgen van een hypotheek als ontbindende voorwaarde laten opnemen in het koopcontract dan wachten we eerst op akkoord van jouw hypotheekverstrekker. Heb je nog geen akkoord van de hypotheekverstrekker binnen de gestelde termijn, dan help ik je met het vragen van uitstel.

De eigendomsoverdracht

De financiering is rond, op naar de datum waarop je eigenaar wordt. Een aantal dagen voor de eigendomsoverdracht ontvang je van de notaris het concept van de eigendomsakte, met de bijbehorende eindnota. Met deze akte zal jij eigenaar worden van de woning en in de nota staan alle te betalen en te ontvangen bedragen. De akte en de nota nemen we vóór het tekenen samen door.

“De eindinspectie”

Op de dag van levering doen we de eindinspectie. Samen met de verkopende makelaar lopen we door de woning om vast te stellen dat deze nog steeds voldoet aan de verwachting en hetgeen we zijn overeengekomen. Zijn eventuele problemen verholpen, is de woning achtergelaten zoals we hebben afgesproken en is de roerende zakenlijst gerespecteerd. Als dit niet het geval is bepaal ik samen met jou of de koop kan doorgaan en zo ja, onder welke voorwaarden.

Als alles in orde is gaan we samen naar de notaris voor de levering en natuurlijk de sleuteloverdracht!

“Gefeliciteerd met je nieuwe woning!”

Spreekt mijn aanpak jou aan, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Maak vrijblijvend een afspraak..